duminică, 30 martie 2008

LIVERPOOL-EVERTON Derby Amical..


Cu peste 200 de confruntări directe de-a lungul istoriei, derby-ul dintre Liverpool şi Everton face parte din categoria celor mai importante confruntări din fotbalul mondial.

La finalul săptămînii, oraşul va fi din nou în sărbătoare. Stadionul „Anfield” va găzdui al 205-lea derby local. De altfel, cele două formaţii fanion ale urbei au împreună 27 de titluri de campioană, ceea ce clasează Liverpool pe primul loc în clasamentul celui mai titrat oraş din punct de vedere fotbalistic. Statistica arată că Liverpool deţine un uşor avantaj în precedentele întîlniri, obţinînd 78 de victorii, faţă de cele doar 64 ale rivalilor de la Everton.

Cunoscut în prezent drept Merseyside Derby, duelul dintre Liverpool şi Everton s-a numit în trecut şi The Friendly Derby, datorită relaţiilor cordiale dintre cele două galerii. Dovezile în acest sens au fost destule de-a lungul timpului. În 1980, galeriile celor două echipe s-au unit şi i-au călcat efectiv în picioare pe suporterii formaţiilor Wrexham şi Bury, echipe ce jucaseră în deplasare în aceeaşi zi contra echipelor fanion ale oraşului Beatleşilor.

După tragedia de pe stadionul “Hillsborough”, în urma căruia 96 de suporteri ai „cormoranilor” au decedat, suporterii celor două formaţii au unit cele două stadioane printr-un lanţ de fulare albastre şi roşii în semn de omagiu faţă de fanii decedaţi. Revenind la timpurile noastre, derby-ul de la sfîrşitul săptămînii se anunţă unul foarte încins. Liverpool şi Everton se bat umăr la umăr pentru locul patru, ultimul care asigură un loc în Liga Campionilor. Şi vorba aceea, “Frate, frate, dar brînza e pe banii...'

Niciun comentariu: